0

Protiv bora oko očiju

Photo:Pixabay















Kao što svi znamo, prvi znakovi starenja (a to su bore) pojavljuju se oko očiju i oko usana, što su vrlo istaknuti i zamjetljivi dijelovi lica. Starenje ne možemo izbjeći, ali možemo ih usporiti upotrebom proizvoda namijenjenih isključivo za najosjetljivija područja kože lica.

Kao što smo već pisali, njezi kože oko očiju treba posvetiti posebnu pažnju jer je ona tanja i nježnija od kože ostalih dijelova lica. Stoga je i ta koža mnogostruko osjetljivija i sklonija isušivanju budući da u njoj nema lojnih žlijezda. Kako zbog refleksnog treptanja i intenzivnog rada mišića u području oko očiju na tom se dijelu lica vrlo rano javljaju bore.

Upravo zbog navedenih specifičnosti, nužno je za njegu kože oko očiju koristiti isključivo proizvode namijenjene posebno za taj dio lica. Proizvodi za njegu kože oko očiju i kreme protiv bora oko očiju sadrže blage sastojke koji ne nadražuju kožu (prirodne aktivne tvari biljnog podrijetla, prirodna ulja, vitamine i antioksidante). Zbog toga što je kožna cirkulacija sporija nego u ostatku lica, važno je da kreme potiču cirkulaciju.

Kozmetički proizvodi namijenjeni njezi kože oko očiju imaju drukčiji pH (6.8 – 7.3) od kozmetičkih proizvoda za njegu ostalog dijela lica. Potrebno je da kreme za njegu kože oko očiju i kreme protiv bora oko očiju budu i oftalmološki su testirane, jer jamče sigurnost od pojave alergija i drugih komplikacija oka i vida.

Najdelikatniji dio u području oko očiju su kapci, koji zbog starenja i smanjenja elastičnosti kože postaju vrečasti i ovješeni. I starenje kapaka možemo odgoditi ako upotrebljavamo odgovarajuće anti age kozmetičke proizvode protiv bora. Šminku s kapaka potrebno je uklanjati posebnim proizvodom namijenjenim posebno za kapke. Sredstvo za skidanje šminke bi trebao sadržavati tvari koje umiruju.

IZVOR:www.protivbora.com 


0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.