0

Dermatolozi otkrivaju: Top 10 mitova o koži

Photo:Pixabay
Koža bez bora

Koža crvena od sunca

Koža čišćenje

Čista koža

Koža dermatologija




Mitovi koje treba uočiti su redom:

1. Moja koža jednako će ostarjeti kao i koža moje majke: takva nam je genetika!?

  Radije prihvatite činjenicu da to ne mora tako biti i da ovisi o Vama samima, načinu života i brizi za taj najveći organ. Utvrdite stanje kože, konzultirajte se sa stručnom osobom, probajte testere potencijalnih proizvoda i osjetite što paše koži. Uvijek se osluškujte. Promjena težine, promjena prehrane i ritam svakodnevice može pomoći da koža blista ili da izgubi funkcije. Sa druge strane, obilježja koja ima Vaša majka ili otac mogu Vas slijediti prije ili kasnije ili još bolje-zaobići. Održite ono što Vam je majka podarila, a ispravljajte ono što se može.

2. Ako pripremim kožu na Sunce pod solarnim lampama , Sunce joj neće štetiti!?

Pripremiti se možete bolje iznutra nego izvana lažnom nadom da ste otporniji na Sunce. Ukoliko želite boju ili podrazumijevate da će izlaganjem na Suncu koža tamniti, pomognite i sebi i njoj apliciranjem krema/ losiona sa zaštitnim faktorom kako bi se štetne zrake izbjegle, a tamnija boja  jednostavno zdravije dobila. Koža će tamniti ovisno o pigmentu , a biti ćete zaštićeni od ne samo starenja već i trenutnih nelagoda kao što su peckanje, zatezanje, crvenilo. Zaštini faktori su u rasponima od-do ali nikako ne birajte nizak zaštitni faktor pri svjesnom izlaganju Suncu bilo ono ljetno ili zimsko. Sve kreme/ losioni za zaštitu od Sunca aktivna su hidratacija i obnova te utoliko imate prijatelja u kremi. Muškarac ili žena-nebitno-vrijede iste upute.

3.Moje akne uzrokuje hrana!?

 Teško generalizirati, a lakše izbaciti uljeza. Uljez u potenciji stvaranja prištića i akni je određena hrana-prehrana za koju zna svatko tko ima akne. Uvijek krivimo čokoladu, čips, majonezu, McDonalds i ostale. Krivimo stres i hormone. Trebamo se okrenuti ispravnom hranjenju, maksimalno nježnoj i adekvatnoj njezi kože uz pomoć stručne osobe i situacija će biti bolja. Važno je djelovati lokalno, ne isušivati cijelo lice zbog dvije tri akne! Lokalno rješavati problem poštujući ostatak kože, ostavljajući kožu hidratiziranu –s naglaskom na odabir ispravnog dermatološkog proizvoda! Proizvod mora biti preporučen od osobe koja se razumije u sastav i djelovanje proizvoda. Ponekad je skuplji proizvod bolji, a ponekad jeftiniji. Bitno - da je sastav aktivan i ispitan! Ne idite u neprovjerene  linije proizvoda i računajte na rizik-Vašoj prijateljici/ prijatelju može pomoći dok Vama možda i ne. Shvatite se u pogledu kože-individua  koja traži preparat za sebe. Ukoliko akna i prođe-smiri se upala, nastavite njegovati kožu na način da izbjegnete ponovno stvaranje istih. Svakako se za pogoršanja obratite doktoru koji pripisuje adekvatnu terapiju i daje savjete.






4.100%  prirodni proizvodi za njegu kože su najbolji!?

Prirodno je pozitivan pojam, ali kada je koža u problemu priroda pruža ruku medicini-znanosti-farmaceutskim proizvodima! Ako tako krenete stići ćete na vrijeme riješiti nelagodu. Obično se kaže-zdravu kožu možemo tretirati nečim što je održava-što je dobro i prirodno, ali koža u problemu mora se liječiti. Faktor  koji ne zaboravite je ljudska nestrpljivost-želimo da nam proizvod popravi situaciju sad i odmah. Prirodnim  proizvodima treba  dulje da naprave promijene, a mi smo baš nestrpljiviJ! Priroda kao ime i znanost kao prezime i dobili ste identitet kvalitete!

5.  Broj zaštitnog faktora = jačina zaštite kože!?

I da i ne. Da ne brinete- koristite proizvode koji imaju i UVA i UVB zaštitu i obavezno se konzulitajte sa stručnom osobom uz pretpostavku da proizvode kupujete u ljekarnama!

Savjet više o boravku na otvorenom suncu pa odgovarajući faktor ili gradska šetnja i pretpostavljeni faktor-teme su i upiti koje čuvajte za stručnu osobu . Preporuka bi trebala biti u smjeru da zaštitite kožu visokim zaštitnim faktorom u jače sunčane dane u godini i kod otvorenijeg izlaganja  te  manjim zaštitnim faktorom u gradskoj šetnji-svakodnevici ili tijekom kalendarske godine.  Bez obzira da li je zimsko ili ljetno sunce koža mora biti zaštićena , izloženi dijelovi zimi!

6. Brijanje potiče gušći rast kose!?

Činjenica je da brijanje ne utječe na debljinu i gustoću kose.

7. Ako želim lijepu kožu moram piti bar 8 čaša vode dnevno!?

Nikako ne izbjegavati naviku konzumiranja tekućine! Osjećati ćete se bolje i vitalnije. U nekoj drastičnoj mjeri očekivati zdravlje zbog konzumiranja vode-nemojte! Okrenite se na kombinaciju zdrave prehrane i ritma spavanja , uz ispijanje dovoljnih količina tekućine!

8. Bez brige na spavanje sa šminkom na licu!?

NE! Ni u ludilu. Obično kažu-zaspala sam sa šminkom od premorenosti. Dobro ako se već desilo, ali ne pretvarati u praksu i dopušteno ponašanje. Koža Vam neće odgovoriti pozitivno.

Ujutro je kaos i grižnja savjesti, upaljena akna i brdo popratnih loših efekata.

9. Točno pogođen proizvod = ljepša i zdravija koža!?

Jednostavno naučiti –biram proizvod prema sebi-svom trenutnom stanju kože!

Koristiti provjerene preparate uz stručnu preporuku -najnoviji proizvod na tržištu ne znači i najbolji za mene!

10. Liječnik opće medicine može pregledati moju kožu i time mi pomoći!?

Ne, za specijalan problem -specijalistu! Koža/kosa/nokti-dermatolog, srce-kardiolog.

IZVOR:www.protivbora.com 

koža lica,koža alergija,koža bez bora,koža čovjeka,koža i bolesti kože


0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.