0

Energija iz prirode protiv bora!

Photo.Pixabay












Saznanja suvremenih istraživanja upućuju na nepobitnu činjenicu da samo ona stanica koja ima energiju može obavljati svoje ključne metabolitičke i fiziološke procese.

U školi smo učili mitohondrije - male elektrane koje proizvode energiju za stanicu. Energija je neophodna za diferencijaciju stanica na površini kože (keratinociti), za sintezu proteina (uključujući kolagen i elastin), za popravke DNA i održanje antioksidativne obrambene snage kože. Narušavanjem imuniteta kože iz okoliša, koža postaje siva, umorna, javljaju se bore i mi smo u panici.

Idemo biti mudri i pomoći svojoj koži! Počnimo koristiti eliksire - serume za pojačanu njegu. Blagodati su u atioksidansima, vitaminima, mineralima i hijaluronskoj kiselini. Životni sokovi energije nalaze se u noniju, brokuli, ginsengu, naru, grožđu, ginko bilobi, đumbiru.


Noni: sadrži čak 50 vitalnih sastojaka (vitamine, minerale, elemente u tragovima,enzime, alkaloide, sterole, antioksidanse, amino-kiseline, bioflavonoide).

Brokula:otkriveno je da ekstrakt brokule može smanjiti crvenilo i upale izazvane sunčanjem.

Ginseng: korijen ginsenga nazivaju cvijetom života, prema kineskoj medicini ima svojstva koja čuvaju mladost. U Kini vjeruju da je korijen ginsenga star sedam godina najbolji izvor snage i vitalnosti.

Nar: u studiji stručnjaka sa Sveučilišta Kalifornija u Los Angelesu (UCLA) uspoređivani su napici s antioksidativnim djelovanjem-sok od nara je zauzeo prvo mjesto.

Grožđe: grožđana voda bogata je aktivnim supstancama koje čuvaju vlagu i smanjuju osjetljivost kože. Razni dijelovi biljke, od ploda do lista, sadrže hidrirajuće i umirujuće supstance, a svi znamo da u grožđu ima flavonoida i resveratrola. Posljednjih godina posebno je aktualan sastojak resveratrol, kojeg ima u crnom vinu, ali i listu loze.






Đumbir:ono po čemu je đumbir posebno poznat jesu njegovo antioksidativno i antiinflamatorno djelovanje, sposobnost da umiri upale što ga čini idealnim sastojkom za osjetljivu kožu. Dodatno adstrigentno svojstvo (sužavanje pora) čini ga sjajnim i za osjetljivu kožu sklonu aknama.

Ginko biloba:jedna od najmoćnijih biljaka i najstarije drvo koje živi na planetu već oko 200 milijuna godina. Kineski monarsi čuvali su ga kao svetu biljku, a danas je u zapadnoj medicini standradizirana njegova upotreba u liječenju problema cirkulacije. Također, može umanjiti neke efekte starenja, kao što su mentalni umor i nedostatak energije. Poznati je i kao moćan antioksidans koji štiti organizam od slobodnih radikala.

Nedavna studija, kojom je bilo obuhvaćeno više od 4000 žena u dobi od 40 do 74 godine, pokazuje da nedovoljan unos vitamina C povećava boranje i suhoću kože, što su normalni procesi koji prate proces starenja. Ista studija pokazuje da i adekvatan unos linolne kiseline, esencijalne masne kiseline, pomaže održati kožu ljepšom.

U jednom kliničkom postupku ispitivana je učinkovitost dvaju pripravka antioksidansa (emulzije za lokalnu primjenu i pripravka za oralnu primjenu) na elasticitet kože kod skupine žena u menopauzi. Stanje kože bilo je znatno bolje u skupini žena koja je dobivala kombinaciju antioksidansa (lokalno + oralno uzimanju) nasuprot samo peroralnom unosu. I lokalni i oralni pripravak bili su učinkoviti, no kombinacija je pospješila i poboljšala elasticitet kože.

Koenzim Q10: osnovni je tjelesni koenzim, čija se sinteza smanjuje starenjem. Taj koenzim štiti od štete izazvane UV zračenjem, a primijenjen lokalno na koži i oralno u dozi 60 mg/dan dokazano utječe na smanjenje bora. Mehanizam njegova djelovanja na koži poticanje je sinteze kolagena i elastina, obnavljanje kože i antioksidativno djelovanje.

Evo spiska najjačih antioksidansa kako ih je rangiralo Sveučilište Kalifornija u Los Angelesu uspoređujući antioksidantske napitke:

1.Sok nara

2.Crno vino

3.Sok grožđa

4.Sok crnih trešanja

6.Sok akai bobica

7.Sok brusnice

8.Sok narandže

9.Čaj

10.Sok jabuke

IZVOR:www.protivbora.com 

tagovi:energija iz prirode protiv bora,energija iz prirode za zdravlje,brokula,ginseng,korijen ginsenga,noni,nar,sok od nara,grožđe,sužavanje pora,đumbir,ginko biloba,mentalni umor,nedostatak energije,stanje kože


0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.