0

Hijaluronska kiselina protiv bora

Photo:Pixabay
Hijaluronska kiselina protiv bora

Zdravlje











Hijaluronska otkrivena je prije 60 godina u očnoj vodici, prozirnoj tekućini koja ispunjava očnu jabučicu kiselina, hijaluronska kiselina nalazi se i u hrskavici, a osnovni je sastojak sinovijalne tekućine, koja je prirodni lubrikant zglobova. Danas se smatra da je hijaluronska kiselina ključna u procesu starenja kože. Odgovorna je za elastičnost i potpornu funkciju. Starenjem, količina hijaluronske kiseline se smanjuje, stoga je smatramo glavnom i odgovornom molekulom u sprječavanju starenja. Tijekom vremena, razina hijaluronske kiseline u koži opada što je posljedica procesa starenja, pušenja i loše prehrane. Dolazi do gubitka hidratacije, gubitka elastičnosti kože, formiranja bora, obješene kože oko očiju i usta. Posljednih desetljeća, znanstvenici u laboratorijima kozmetičkih kompanija uspjeli su pronaći načine kako da hijaluronsku kiselinu ugrade u preparate za njegu lica, kako bi koži vratili izgubljenu vlagu i elastičnost. Dokazano je da ovaj sastojak također ubrzava zacijeljivanje rana i umanjuje vidljivost ožiljaka. Hijaluronska kiselina je molekula snažne aktivnosti, a smatra se da je od velike je važnosti njezina sposobnost vezanja vode, čime se održavaju optimalna vlažnost i elastičnost kože. Hijaluronska kiselina se danas koristi za:






Punjenje (filling)- postiže se injekcijskim unošenjem cijele molekule hijaluronske kiseline u kožu, čime se nadomješta njezin nedostatak u koži i vraćaju viskozna i elastična svojstva.

Moleukula signaliziranja - Hijaluronska kiselina može se razlomiti u manje segmente nazvane fragmenti hijaluronske kiseline koji ulaze duboko u kožu, gdje pokreću vrlo specifične mehanizme, poput zacjeljivanja i poticanje sinteze hijaluronske kiseline.

Hidratacija –cijela molekula hijaluronske kiseline vrlo teško ulazi u kožu kada je nanesena na kožu, eventualno u površinske slojeve kože, tako da većina proizvoda koji sadrže cijelu molekulu hijaluronske kiseline ostvaruju samo učinak vlaženja.

Dodaci prehrani - osim vrlo rijetkog japanskog povrća, ne postoji drugi način da kroz prehranu povećate razinu ili pojačate sintezu hijaluronske kiseline u organizmu. Dodaci prehrani s hijaluronskom kiselinom prvenstveno su namijenjeni poboljšanju stanja zglobova i vezivnog tkiva, dok je učinak na hidrataciju i elastičnost kože zaista malen.

Hijaluronsku kiselinu koristimo radi hidratantnih svojstava kao i anti age učinka, odnosno, iznimnog djelovanja protiv bora. Može se koristiti kod svih tipova kože, a posebno će odgovarati osobama s iznimno suhom, dehidriranom kožom. No prilokim sušnih dana, tj. s niskom koncentracijom vlage u zraku, hijaluronska kiselina može izvući vlagu iz kože umjesto iz zraka i tako proizvesti suprotan efekt.

IZVOR:www.protivbora.com 


0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.