0

Kamilica protiv bora

Photo:Pixabay













Kamilica je aromatična biljka koja se u razne svrhe počela koristiti najprije na mediteranskom dijelu Europe, a Rimljani su je još prije više od 2000 godina koristili za njegu kože te u druge medicinske svrhe.

Kamilica je poznata po svojim protuupalnim svojstvima, antibakterijskom djelovanju i antioksidansima vrlo važnima za očuvanje mladolikosti kože.

Eterično ulje kamilice pomaže protiv izbijanja akni, njeguje i umiruje osjetljivu kožu, prevenira pojavu bora oko očiju i usana te svojim svojstvima potiče regeneraciju stanica kože.






Kamilica je sastojak koji se nalazi u uobičajenim proizvodima za njegu upaljene i iziritirane kože, za ublažavanje osipa i drugih kožnih stanja.

 Obzirom da sadrži derivate fenola koji učinkovito djeluju na obnavljanje i oživljavanje slojeva kože, kamilica se koristi u anti-age preparatima za njegu kože lice. Kamilica omekšava i poboljšava elasticitet kože te smanjuje oštećenja kože izazvana sunčevim zrakama. Kao većina prirodnih ekstrakata, kamilica sadrži antioksidanse koji štite kožu od djelovanja slobodnih radikala i umanjuju vidljive znakove starenja kože.

 Čaj od kamilice može se koristiti za umivanje ili parenje lica, a od osušenih cvjetova mogu se raditi razni domaći pripravci za lice.

IZVOR:www.protivbora.com 

tagovi:kamilicom protiv bora,kamilica,eterično ulje kamilice,aromatična biljka,eterično ulje kamilice,čaj od kamilice


0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.