0

Molitva sv. Josipu

Photo:Pixabay
Molitve

Sveti Josip

Kršćanstvo

Vjera

Vjernici

Katolici

Religija

Crkva

Katoličanstvo

Molitvenik




Prijedlog za listopadsku pobožnost

Sveti Josipe, zaštitniče Crkve, naše Domovine i naših obitelji. Ohrabreni tvojim primjerom brižljivog čuvara utječemo se tvome zagovoru da nas poučiš istinskoj vjernosti Božjoj riječi.

Ti si u snu ohrabren odlučio ostaviti sve svoje snove i prihvatiti put odlučne skrbi za Majku Božjeg Sina i djelo koje ti je povjereno. Zato, učeći u svjetlu tvoga primjera, molimo za dar hrabrosti koji će nas ojačati u našim kušnjama.

Tebi je poznato da su mnoge naše obitelji ispunjene hladnoćom, tjeskobom i nesigurnošću. Stoga te molimo: pogledaj na nas koji se povjeravamo tvome zagovoru i zagovoru Djevice Bogorodice s kojom si dijelio skrb za prve korake Božjega Sina.

Spomeni se, šutljivi pravedniče, da si vjekovima branio Crkvu u svim nedaćama i od različitih neprijatelja. S tvoga je lica vjekovima sjajilo svjetlo vjere i razgonilo tamu nevjere koja u svakom vremenu otežava rast Božjega kraljevstva u srcima ljudi. Kao što si bio zaštita Nazaretske obitelji, tako svojim zagovorom štiti naše obitelji od sviju zala kojima su izložene, a nadasve Crkvu da u nama jasnije odjeke Božji glas u vremenima rastuće nevjere i bestidnih lica.

O brižni čuvaru Isusa i Marije, brani nas od naših snova u kojima nema mjesta za nasljedovanje Kristova križa. Izmoli nam utjehu i snagu na putu vjere i ne uskrati nam svoga zagovora.


Amen.

Don Ivica Huljev

Župnik u Komiži i urednik stranice kroz-samariju.net

IZVOR:www.vjeraidjela.com 



0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.