0

Rajčica protiv bora i u njezi kože vašeg lica

Photo:Pixabay
Ako ste mislili da rajčica je samo povrće koje konzumiramo u toplijem dijelu godine, onda ste se prevarili. Rajčica može djelovati i lijepo na vašu kožu - zatvarajući pore, a pritom i hladi vaše lice. Rajčica sadrži velike količine vitaminima A i C, a poznato je da može čistiti akne i posvijetliti tamne mrlje na koži, tj ima učinak upravo suprotan solariju.

Antioksidanti u rajčici se nalaze u velikim količinama, a pogoduju masnoj koži, smanjujući proizvodnju i lučenje loja,a tako i zatvaranje pora, kao i protiv bora na licu.

Dopustite da vam damo nekoliko savjeta kako možete sami njegovati kožu prirodnim preparatima od rajčice:

Tonik od rajčice za lice

Iscijedite rajčicu da dobijete samo sok i odstranite. Soku rajčice dodajte sok jednog svježe iscijeđenog krastavca. Sokove dobro izmiješajte, te pripremite tonik koji nanesite na lice vatom, barem dva puta tijekom tjedno za vidljiv učinak.

 Sredstvo za zatvaranje pora

Kada kombinirate rajčicu s limetom možete suziti proširene pore, iz kojih nastaju akne ili miteseri. Pripremite sok od rajčice i promiješajte sa 2-3 žlice svježe iscijeđene limete. Smjesu nanesite vatom i nanosite na područje proširenih pora tijekom deset minuta. Isperite i ponovite postupak za vidljive rezultate.

 Maska za lice od rajčice za čišćenje lica

Za masku za čišćenje lica, osim rajčice potreban je i avokado. Naime, poznato je da tropsko voća pogoduje masnoj koži, uklanja mitesere, a sprječava i pretjerano lučenje loja. Mješanjem rajčice i avokada stvorite gusti sok koji potom nanesite na lice. Nakon otprilike dvadesetak minuta isperite masku hladnom vodom kako bi zatvorili pore i smirili reakciju kože.

 Tretman protiv akni

Svi znaju da se akne na licu vrlo teško uklanjaju. U tome nam mogu pomoći antioksidanti i vitamini iz rajčice. Vrlo je jednostavno, najprije pasirajte rajčice u smjesu i u debljem sloju nanesite na lice. Masku na licu držite sat vremena, zato što je potrebno neko vrijeme da bi se svi sastojci se upili duboko u kožu i bili potpuno učinkoviti.

IZVOR:www.protivbora.com 

tagovi:tretman protiv akni,maska za lice,čišćenje lica,zatvaranje pora,tonik od rajčice,rajčica,vitamini od rajčice








0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.