0

Retinol u trudnoći

Photo:Pixabay


















Većina trudnica smatra da je bitna samo prehrana u trudnoći. To je točno no ako krenemo korak dalje i poželimo paziti na pre/hranu kože tada moramo brinuti i o izboru proizvoda za njegu kože lica i tijela. Svatko pretpostavljamo  da sastojci proizvoda za njegu penetriraju u kožu i time ulaze u krvotok.

Naglasak je na retinolu. Poznatom i priznatom retinolu koji pomaže koži lica, području oko očiju pa čak i koži tijela protiv znakova vremena-bora-oštećenja kože!

Na žalost, ne smije se koristiti u trudnoći! Ne smijemo koristiti i još jedan poznati sastojak no o tome drugom prilikom.

U momentu dok čitate naše tekstove ne trebate imati veliki razlog za paniku no valjalo bih odmah pospremiti proizvod/proizvode na hladnije i tamnije mjesto u Vašem prostoru za kozmetiku. Ukoliko tražite navedene proizvode u vidljivo drugom stanju, svaka osoba u ljekarni dati će savjet o nedopuštenom korištenju. Malo da svima približimo priču s retinolom! Priča ide ovako: retinoidi su oblik vitamina A koji ubrzava obnovu kože i sprečava propadanje kolagena i elastina-potpornih vlakana čije propadanje uzrokuje bore.

Neke studije pokazuju da visoke doze vitamina A tijekom trudnoće mogu biti štetne za plod, a još poznatije je da oralni retinoidi poput izotretinoina ( Roaccutane, Accutane, Amnesteem, Claravis,Decutane,Sotret...) uzrokuju porođajne mane. Sve studije su rađene na ovu temu i zaključak je jasan! Čitajući tekst poznati Vam je barem Roaccutane....

Poželjno je izbjegavati i Differin, Retin –A, Renova,  retinoičnu kiselinu, retinol, retinil linoleat, retinil palmitat, Tazorac.

Zaključno treba reći da prema iskustvima žena  na forumima , koje su ostale trudne tijekom korištenja retinoida, dječica su rođena bez posljedica. Budite strpljive  i  time mirnije  uz odabir i/ili preporuke  drugih sastojaka koji će Vas pratiti kroz to lijepo razdoblje kada kažu da koža i kosa blistaju svim svojim sjajem!

IZVOR:www.protivbora.com 

tagovi:retinol,trudnice,vitamin a,njega kože lica i tijela,oštećenja kože,uzrokovanje bora


0 Comments

Objavi komentar

Copyright © 2019 Zabava za obitelj All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.